Blummunoin tarina

Parempi arki kukka kerrallaan!

Olen Satu, kukkiin rakastunut. Pyrin toteuttamaan kaikki kukkiin liittyvät haasteet ja toiveet sujuvasti ja mutkattomasti. Myyntivarastoa minulla ei ole, vaan työt tehdään ennakkotilausperiaattella. Toimitusaika on alkaen viikko. Isommissa juhlissa ja töissä kannattaa olla hyvissä ajoissa liikenteessä, jotta voimme suunnitella juuri sinun näköiset juhlat.

 

Blummunoi sai alkunsa ajatuksena vuonna 2015 ja sitä on kehitetty siitä lähtien. Ajatus lähti itämään tilanteessa, jossa tiesin vakituisen työni loppuvan. Ilmoituksesta Shokissa poikkesin ruokatunnilla paikalliseen kukkakauppaan ja kysyin, miten voi kouluttautua kukkakaupantädiksi. Vastaus oli melko yllättävä: ”Osta koko liike pois”. En ostanut, mutta ajatus jäi kytemään.  Työt jatkuivat samalla alalla toisen yhtiön palveluksessa, mutta takaraivossa kyti koko ajan sanat ”mitä jos kuitenkin”.   Tieni kävi Ahlmanin opistolle opiskelemaan kukkasidonnan teoriaa. Floristin ammattitutkintokoulutukseen rahkeet eivät vielä riittäneet, mutta tiedän senkin olevan vielä edessäpäin.

Unelmat realisoituivat todeksi vuonna 2021, kuin pitkän harkinnan jälkeen uskalsin perustaa yrityksen. Yrityksen toiminta on sivutoimista ja unelmana on vielä kouluttautua lisää alalle ja kehittyä ja saada blummunoista päätyö.

 

Hyppy säännöllisistä töistä kaupan alan yrittäjäksi tuntui isolta ja erittäin pelottavalta ajatukselta, mutta onnekseni näitä hyppyjä voi tehdä pienissä osissa. Yhä olen siis palkkatöissä muualla ja harrastan yrittämistä kukkien kanssa, opin koko ajan lisää ja nautin joka hetkestä. Pää on täynnä uusia haaveita toiminnan suhteen. Näistä toivottavasti vielä kuullaan.

Olen luonteeltani ”näprääjä” ja visualisti sekä luova.

Muuta ei tarvita...kun talon täydeltä kirjoja japuutarhan täydeltä kukkia.